Låsesmed redder romantikken!

Jeg havde besluttet mig for, at jeg til Mortens aften, ville overraske min kæreste med den helt store romantiske aften. Efter vi var flyttet til København havde der været en masse at se til, og vi havde derfor ikke haft en rigtig kæresteaften endnu.

Det var første gang, at jeg skulle kaste mig ud i at lave and, brune kartofler og hvad der ellers hører til.

Jeg havde derfor allieret mig med min søster som også bor i København, hvis jeg skulle blive i tvivl om noget med menuen. Hun havde guidet mig rigtig godt igennem, hvilke ting jeg skulle sørge for at handle ind, og derefter, hvordan jeg skulle bære mig ad med selve menuen.

Kl. 16:00 får jeg sat anden i ovnen, og nogle timer efter vil jeg gå i gang med resten af menuen. Pludselig kommer jeg i tanke om, at jeg har glemt at købe noget! – rødvinen! Jeg havde simpelthen været så fokuseret på at få alt handlet ind til maden, at jeg havde glemt drikkelse.

En romantisk aften med vand, ville bare ikke spille med mine ideer om den perfekte romantiske aften.

På det tidspunkt var kl. 18:00 og min kæreste ville få fri fra sit arbejde i indre København kl. 19:00, og inden han kom til Frederiksberg ville der ca. gå en halv time. Det ville derfor give mig ca. halvanden time at løbe på. Jeg overvejede kort situationen, og var derefter ikke i tvivl om at jeg sagtens lige ville kunne nå ned i den nærmeste dagligvare butik og hente en lækker flakse vin. Jeg snupper den yderste jakke og hoppede i et par lette sko og så løb jeg ellers bare ud af døren, så jeg også kunne nå tilbage inden anden skulle ud af ovnen.

Med vinen i favnen skynder jeg mig hjem. Jeg løber ind af hoveddøren da min nabo går ud og så løber jeg ellers bare op af trapperne til lejligheden. Der står jeg så og skal til at låse døren op, da jeg finder ud af at mine nøgler ligger i min anden jakke! – Nej nej nej! Anden er lige på grænsen til at skulle ud af ovnen og her står jeg i opgangen uden nøgle! Det er simpelthen så typisk mig!

I det samme kommer min overbo forbi, og han ser tydeligt at jeg er en kvinde i nød og spørger ind til hvad der er galt. Jeg fortæller ham om min situation, og kigger opgivende på ham. Hans bedste råd til mig vil være at kontakte en låsesmed. Han mener ikke at det vil være et problem at finde en låsesmed her i København som kan nå frem inden min romantiske middag er ødelagt. Jeg spørg om han kender nogen, da jeg selv er ny i København. Han er ikke stolt af det, men han må indrømme at han selv havde kontaktet en låsesmed da han tidligere på året havde låst sig ude. Han havde den gang kontaktet HV låseteknik som var kommet med det samme og havde ydet en rigtig god service.

Han gav mig nummeret til HV Låseteknik, hvorefter jeg fik fat i en meget venlig mand som lovede, at der ville komme en låsesmed til adresser i København inden for 20 min. Der var ikke gået meget mere en 15 min. før låsesmeden var ankommet, og skød min lås op. Jeg nåede lige ind i tide til at tage anden ud af ovnen og min romantiske aften var derfor reddet!

roasted chicken on white ceramic plate

Låsesmeden var gået inden min kæreste kom hjem, men jeg blev nødt til at fortælle ham, hvad der var sket, og vi har grinet mange gange siden. Jeg har siden da aldrig forladt vores lejlighed uden mine nøgler.